Testare Babeș-Papanicolau în mediu lichid

Din grijă pentru tine, CHI MEDICAL se alătură proiectului „Testare Babeș-Papanicolau în mediu lichid”, organizat de Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Pot participa la proiect femeile cu vârsta minimă de 26 ani, cu domiciliul în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni și care au indicație de efectuare a testării obținută de la medicul de familie sau de la medicul specialist ginecolog/oncolog.

Bugetul alocat per beneficiară este în valoare de 84 lei fără TVA, costurile fiind asigurate de ASSMB prin derularea proiectului.

Proiectul se va derula până la data de 31.12.2024.

Află cum poți să te înscrii accesând  https://testarepapanicolau.assmb.ro/

După parcurgerea înscrierii și primirea deciziei de aprobare din partea ASSMB, noi te vom contacta pentru a stabili programarea la testare.

Cum trebuie să te pregătești?

  • Se recomandă să nu fii în perioada menstruală, să nu ai contact sexual și să nu administrezi medicamente vaginale cu 48 ore înainte de testare.
  • De asemenea, este important să ai un interval de cel puțin 3 luni între 2 testări (Papanicolau sau HPV).

Testul Papanicolau permite identificarea transformărilor anormale sau de tip precanceros ale colului uterin; în acest fel, aceste zone se pot extirpa înainte de a se converti în cancer.

Recoltarea este nedureroasă, constă în prelevarea unor celule de la suprafaţa colului uterin, cu ajutorul unei periuţe speciale, prin „zgârierea” ușoară a colului uterin.